wat doen wij?

ontdek ons
complete
dienstenpakket.

Gepassioneerde vastgoedexperten uit de
zuidrand van Antwerpen, dat is Habicom.

aankoopbemiddeling

habicom, uw aankoopmakelaar

U weet precies hoe uw droomwoning eruit moet zien. Alleen … u vindt ze nergens. Dan trekt habicom voor u op onderzoek, als aankoopmakelaar. Dat is dagelijkse kost in de Verenigde Staten, maar ongezien in eigen land. Hoe gaat het in zijn werk?

1

op zoek naar
uw droomwoning

We speuren de hele vastgoedmarkt af – dus niet alleen ons eigen aanbod. En leggen ons oor te luisteren in ons uitgebreide netwerk van notarissen en collega-makelaars.

Habicom viel al meermaals in de prijzen, o.a. een 1ste plaats bij Huizenjagers en laureaat van de Vastgoedbelofte van het jaar op de Real Estate Awards!
2

begeleiding tot
bij de aankoop

Is er een pand dat in uw smaak valt? Dan sommen we voor u de voor- en nadelen op, en krijgt u advies over de prijs. We loodsen u objectief door de onderhandelingen, en staan u bij tot u de gelukkige eigenaar bent.

verkopen

Gepassioneerde vastgoedexperten uit de zuidrand van Antwerpen, dat is Habicom. Onze waarden vormen de leidraad van ons bedrijf: vertrouwen, transparantie, eerlijkheid en professionaliteit.

doorgedreven
regiokennis

Al onze medewerkers zijn van de streek. Ze kennen de buurt en wonen er graag. Uw pand aanbevelen doen ze dus met oprecht enthousiasme: dat wekt vertrouwen bij uw kandidaat-koper.

transparante
communicatie

‘Als ik de verkoop uitbesteed, heb ik dan nog zicht op het verloop?’ Natuurlijk. U krijgt via uw eigenaarslogin toegang tot ons intranet.

Hoeveel bezoeken zijn er al geweest en wanneer staan de volgende ingepland? Waar wordt uw pand overal gepromoot? U volgt het allemaal op de voet. Mails van uw (potentiële) koper komen tegelijk bij u én ons toe. Doet hij bijvoorbeeld een bod? Dan weet u dat even snel als wij. Van transparante communicatie gesproken!

een doordacht
mediaplan

Staat uw woning te koop? Dan moet u dat laten weten aan álle geïnteresseerden. habicom stelt daarom een gepersonaliseerd mediaplan op.

Onze professionele fotograaf brengt uw pand sprekend in beeld. Daarna zetten we het bijzonder uitgebreid in de kijker. Op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Op meer dan tien vastgoedwebsites. In gedrukte media zoals Gazet van Antwerpen, De Streekkrant, De Zondag, ’t Periodiekske, De Passant, ...

deskundig advies

habicom is uw verkoper, maar meer nog uw adviseur. Hebt u een financiële, fiscale of juridische vraag? Spring gerust bij ons binnen. Iedere medewerker heeft zijn specialiteit en helpt u graag verder. Wil uw potentiële koper een offerte voor renovatiewerken, of een plan dat de inrichtingsmogelijkheden toont? Wij zorgen ervoor!

Bij een verkoop komt veel papierwerk kijken. Compromis, akte, EPC-attest, elektriciteitattest,…? Wees gerust: wij verzamelen alle documenten voor u en werken samen met de notaris van uw keuze.

verhuren

Onze verhuurexpert zet alles op alles om uw ideale huurder te vinden. Prijs schatten, reclame maken, huisbezoeken regelen,… U mag ook op ons rekenen voor de verzameling van attesten, de doorgedreven screening van kandidaten en de opmaak van de plaatsbeschrijving en huurwaarborg. Echt álles wordt geregeld, zodat u er geen tijd of energie mee verliest.

Is uw woning verhuurd? Dan betaalt u ons als commissie eenmalig één maand huur (excl. btw), dat is alles.

renovatieadvies

Een belangrijk onderdeel van onze taak als vastgoedexpert is het leveren van het juiste advies om van uw droomwoning uw nieuwe thuis te maken. Hiervoor kan het zijn dat er verbouwingen moeten uitgevoerd worden.

Maar wat is de kostprijs
van zo'n renovatie?

Veelal gangbaar is dat een koper zelf een inschatting tracht te maken van de kosten voor zulke aanpassingswerken.

Nog gebeurt het dat bij elke bezichtiging een aannemer wordt aangesproken en meestal rekent die de kost voor de opmaak van een offerte dan eenvoudigweg door naar de klant.
Een correcte
inschatting

Door onze samenwerking met bouw- en renovatiebedrijf Construmax kunnen wij geïnteresseerde kopers een correcte inschatting geven van de kostprijs van werken die zij in een pand willen uitvoeren. Ongewenste verrassingen na een aankoop zijn zodoende uitgesloten.
Doordat Construmax al jaren actief is op de renovatiemarkt in de ruime regio van habicom, zijn de kostprijsinschattingen steeds marktconform. Op uw vraag geeft Construmax u bovendien inzichten in de mogelijkheden van een pand. Sommige eigendommen beschikken nu eenmaal over meer potentieel dan dat een koper op het eerste zicht zou vermoeden.

habicom check

Een succesvolle verkoop start met een correcte waardebepaling. Vastgoedexperts van bij u in de buurt komen op basis van hun ervaring en streekkennis tot een prijs die uw potentiële koper eerlijk vindt. Gaat hij over tot een aankoop? Dan betaalt u ons 3 procent van de verkoopprijs.

Meer lezen

vastgoedstyling

Als eigenaar dient u zich bewust te zijn dat u geen huis gaat verkopen, maar een thuis. Een koper moet zich onmiddellijk thuis voelen. De eerste foto van een advertentie op internet of in de krant moet een koper aanzetten om meer te willen weten. Spreekt de foto een potentiële koper aan, dan is de kans groot dat de interesse gewekt is. Zo niet, klikt hij of zij de advertentie zelfs niet open.

The first impression you make is critical to succes!

Hetzelfde principe geldt voor de verkoop van uw woning. Het immo-aanbod is groot, het is dus cruciaal om uw woning zo goed mogelijk ‘in de etalage’ te zetten.

Daar kunnen onze vastgoedstylisten u bij helpen. Zij bekijken uw woning door de ogen van de kandidaat-kopers en adviseren & stylen het zo dat een breed publiek zich meteen thuis voelt. Het resultaat is namelijk meer interesse, dus een snellere verkoop aan een betere prijs. En daar gaat het toch om?

hoe gaan onze
vastgoedstylisten te werk?

U woont er nog? Dan werken we met uw eigen meubels. Op advies van de stylist zal u waarschijnlijk gevraagd worden een en ander voor te bereiden. Meestal zal het erop neerkomen dat u reeds een aantal zaken gaat verhuizen. Na deze voorbereiding komen we uw woning finaal klaarmaken en stylen voor verkoop.

Uw eigen meubels worden aangevuld met klein meubilair en accessoires die tijdelijk ter beschikking gesteld worden.

Uw woning is leeg? Dan voorzien we alles. We werken hiervoor met echte meubels of met kartonnen meubels. Indien nodig zorgen we ook voor kleine opfrissingswerken.


De Wittestraat - BerchemBlauwbroedersstraat - Mortsel


habicom’s klusjesdienst

We verkopen geen huis maar een thuis en net daarom is het cruciaal dat we elk pand optimaal presenteren. Om dat te doen kan een extra likje verf, een grasmachine of het opfrissen van een woonkamer wonderen verrichten.

Als vastgoedexperten weten we hoe we een eigendom zodanig moeten presenteren zodat het de hoogst mogelijke verkoopprijs zal behalen. Eigenaars die hun eigendom via habicom te verkopen of verhuren, kunnen beroep doen op onze eigen klusjesman. Een muur schilderen, nieuwe keuken plaatsen of zelfs de badkamer opnieuw betegelen? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden die habicom’s klusjesdienst aanbiedt.

Ook grotere klussen zijn mogelijk. Hiervoor werkt habicom samen met enkele vaste en betrouwbare partners zoals een loodgieter, een elektricien, een aannemer… De deskundigheid van deze partners staat voorop.

gratis bij verkoop

Kleine aanpassingswerken worden gratis* aangeboden als het de verkoop van het eigendom ten goede komt. Voor grotere werken kunnen de eigen klanten beroep doen op een voordeeltarief.

*Informeer bij uw habicom vastgoedexpert naar de voorwaarden.

Ook grotere klussen zijn mogelijk. Hiervoor werkt habicom samen met enkele vaste en betrouwbare partners zoals een loodgieter, een elektricien, een aannemer… De deskundigheid van deze partners staat voorop.

CONTACT

Door dit formulier te verzenden verklaart u zich akkoord met ons privacy statement.