• Home
  • Huis verkopen
  • Kopen
  • Verhuren
  • Huren
  • Over ons
  • Kantoren
  • Openingsuren
  • Contacteer ons
  • Blog
  • Nieuwbouw
  • Diensten
  • Gratis schatting
  • Zoekopdracht
  • FAQ
  • Disclaimer
  • Privacy statement
  • Cookie policy
  • Cookie settings


Habicom is aangesloten bij de beroepsorganisatie 'Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel', en als erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onderworpen aan de BIV-plichtenleer. Habicom treedt op middels in België erkende vastgoedmakelaars BIV onder de nummers: 502 957 – 503 035 – Ondernemingsnummer: 0836.586.396 - BA en borgstelling via NV AXA Belgium - polisnr. 730.390.160 - Derdenrekening habicom – BE96 0688 9938 1805

© Omnicasa Software Solutions

Een betere ervaring via cookies

Om u de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stelt u ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. U kan uw keuze altijd wijzigen onderaan de pagina via de optie 'cookies' of 'cookie instellingen'.

Instellingen aanpassen

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin

    nlen
    Logo
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact
    Logo
    • Home
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin
    • nlen

    habicook: asperges met ham mousseline

    habicook: asperges met ham mousseline

    ASPERGES MET DUROC HAM MOUSSELINE EN EITJE GEPOCHEERD IN DE SCHIL

    Dit is een recept dat we elk jaar weer met veel liefde maken tijdens het aspergeseizoen. Technisch niet moeilijk, weinig ingrediënten maar kies daarom zeker kwaliteit! Je kan dit gerecht zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht maken. 

    INGREDIËNTEN:

    • Verse asperges (reken 5 asperges als hoofdgerecht)
    • 2 sneetjes mooi dun gesneden Duroc d’Olives ham of een andere sappige variant
    • Eieren (1+1 p.p.)
    • Boter
    • Scheutje witte wijn

     

    BEREIDING

    Stap 1: Schil de asperges mooi rondom met een dunschiller. Leg de asperge hiervoor plat op je snijplank. Neem in je ene hand het kopje en in je andere hand de dunschiller. Trek de dunschiller over de ganse lengte van het kopje naar het uiteinde van de asperge, draai hierna de asperge voorzichtig rondom terwijl je blijft schillen en helemaal rond bent. Vermijd ten allen tijde dat er vliezen achterblijven!

    Stap 2: Kook de schillen in een pot met water gedurende een tiental minuten en giet de schillen af, hou het vocht bij om later de asperges in te koken (zo hebben ze een meer uitgesproken “grond”-aspergesmaak.

    Stap 3: Verwarm de oven voor op 64 graden en plaats hierin een ovenschotel met water (zorg ervoor dat het water diep genoeg is zodat de eitjes straks hierin kunnen onderstaan). Meet met een thermometer even na of het water in de ovenschotel 64graden heeft bereikt. Plaats hierin de eitjes en laat deze 45-50 minuten in de oven langzaam garen. Het eiwit zal stollen en het eigeel blijft mooi lopend wanneer we straks het eitje openbreken.

    Stap 4: Klop ondertussen de mousseline. Laat hiervoor boter smelten op het vuur, zorg dat je de boter tijdig van het vuur neemt en ze niet te warm wordt zodat je ze bij de eigelen kan voegen zonder dat deze stollen. Splits de eieren, giet het eigeel in een sauteuse, voeg een scheut witte wijn toe, een scheutje water en klop in 8-vorm op een zacht vuurtje een luchtige massa. Neem de pot af en toe van het vuur om te vermijden dat de bodem aanzet en de eigelen zouden stollen.

    Wanneer de eigelen luchtig en stevig zijn (wanneer je een streep kan trekken in het eigeel met je klopper en je deze blijft zien), neem je de sauteuse van het vuur. Klop er nu voorzichtig onder voortdurend roeren de gesmolten geklaarde boter onder tot je een mooie stevige mousselinesaus hebt. Doe dit stap voor stap zodat je saus zeker niet gaat schiften! Deze kan je later eventueel nog afwerken tot dijonaise door er een lepeltje graanmosterd aan toe te voegen.

    Stap 5: Kook tenslotte de asperges al dente (ca. 6 minuten in het aspergevocht).

    Stap 6: Dresseer nu je bord mooi met de asperges rondom, het eitje binnenin en de ham erover. Werk af met de mousseline en geniet van een heerlijk aspergegerecht, volop in seizoen!

    SMAKELIJK EN VEEL KOOKPLEZIER!

    Met dank aan:


    Faim - Food & Private Dining

    Kerkplein 8
    2650 Edegem
    + 32 (0) 486 43 85 52

    Terug naar overzicht

    Meer recente blogposts

    Habicook

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.


    Habicook

    Zalm met tomaat en olijven

    Dit lekker en snel te bereiden gerecht is één van de favorieten van onze collega en habicook voor de gelegenheid, Ben. 


    Habicook

    habicook: quinoa met varkenshaas

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: asperges met ham mousseline

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Terug naar overzicht