• Home
  • Huis verkopen
  • Kopen
  • Verhuren
  • Huren
  • Over ons
  • Kantoren
  • Openingsuren
  • Contacteer ons
  • Blog
  • Nieuwbouw
  • Diensten
  • Gratis schatting
  • Zoekopdracht
  • FAQ
  • Disclaimer
  • Privacy statement
  • Cookie policy
  • Cookie settings


Habicom is aangesloten bij de beroepsorganisatie 'Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel', en als erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onderworpen aan de BIV-plichtenleer. Habicom treedt op middels in België erkende vastgoedmakelaars BIV onder de nummers: 502 957 – 503 035 – Ondernemingsnummer: 0836.586.396 - BA en borgstelling via NV AXA Belgium - polisnr. 730.390.160 - Derdenrekening habicom – BE96 0688 9938 1805

© Omnicasa Software Solutions

Een betere ervaring via cookies

Om u de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stelt u ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. U kan uw keuze altijd wijzigen onderaan de pagina via de optie 'cookies' of 'cookie instellingen'.

Instellingen aanpassen

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin

    nlen
    Logo
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact
    Logo
    • Home
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin
    • nlen

    habicook: fazantfilet met ovengroenten en cognacsaus

    habicook: fazantfilet met ovengroenten en cognacsaus

    Een feestgerecht op tafel toveren voor de eindejaars-periode hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. Dit heerlijke gerechtje is eenvoudig en gemakkelijk voor te bereiden, zodat je zelf mee met je 'bubbel-gasten' kan genieten.

    Ingrediënten

    Groentenschotel: pastinaak, wortel, raapjes, zoete aardappel, courgette, … olijfolie, peper, zout, look en kruiden die je zelf lekker vindt (tijm, rozemarijn, oregano, …).

    Fazant: fazantfilet, boter, peper, zout.

    Saus: 1 ui, 2 wortels, 2 stengels selder, boter, tijm, laurier, peper, zout, wildfond (bv Lacroix), room en cognac, karkas fazant of enkele kippenvleugels.

    Groentenschotel

    Maak de groenten schoon, schil en snij in kleine stukken volgens hardheid van de groenten (bv: wortel in kleinere stukjes dan raap) zodat de gaartijd van alle groenten ongeveer gelijk is. Verdeel alle groenten in een grote ovenschotel, besprenkel met olijfolie en kruid voldoende af.

    Laat ongeveer een uur garen in een oven verwarmd op 180° celsius (roer af en toe de groenten om, zodat deze bovenaan niet uitdrogen).

    Fazant

    Verhit de boter in de pan en korst de fazantfilet aan beide zijden goed aan (kruid met peper, zout). Enkel aankorsten, dus niet doorbakken. Dit doen we in de oven een 15-tal minuten voordat de gasten aan tafel zitten.

    Saus

    Snij ui, wortel en selder fijn, voeg enkele stukken van de karkas fazant of kippenvleugels toe en bak stevig aan in boter. Voeg na 5 minuten een scheut cognac

    toe en flambeer. Voeg vervolgens wildfond, room, tijm en laurier toe en laat het geheel sterk reduceren om vervolgens te zeven. Kruid de saus af met flink wat

    peper en breng op smaak met zout. Voeg tenslotte enkele koude klontjes boter al roerend toe, waarbij het vuur zeer zacht staat.

    wijntip:

    Demuerte One – Spanje

    (90 % Monastrell – 10 % Cabernet Sauvignon)

    met dank aan Caveman Wines Mortsel. 

    Terug naar overzicht

    Meer recente blogposts

    Habicook

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.


    Habicook

    Zalm met tomaat en olijven

    Dit lekker en snel te bereiden gerecht is één van de favorieten van onze collega en habicook voor de gelegenheid, Ben. 


    Habicook

    habicook: quinoa met varkenshaas

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: asperges met ham mousseline

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Terug naar overzicht