• Home
  • Huis verkopen
  • Kopen
  • Verhuren
  • Huren
  • Over ons
  • Kantoren
  • Openingsuren
  • Contacteer ons
  • Blog
  • Nieuwbouw
  • Diensten
  • Gratis schatting
  • Zoekopdracht
  • FAQ
  • Disclaimer
  • Privacy statement
  • Cookie policy
  • Cookie settings


Habicom is aangesloten bij de beroepsorganisatie 'Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel', en als erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onderworpen aan de BIV-plichtenleer. Habicom treedt op middels in België erkende vastgoedmakelaars BIV onder de nummers: 502 957 – 503 035 – Ondernemingsnummer: 0836.586.396 - BA en borgstelling via NV AXA Belgium - polisnr. 730.390.160 - Derdenrekening habicom – BE96 0688 9938 1805

© Omnicasa Software Solutions

Een betere ervaring via cookies

Om u de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stelt u ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. U kan uw keuze altijd wijzigen onderaan de pagina via de optie 'cookies' of 'cookie instellingen'.

Instellingen aanpassen

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin

    nlen
    Logo
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact
    Logo
    • Home
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin
    • nlen

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    HEERLIJKE COSY KITCHEN WATERZOOI

    Waterzooi is een heerlijk en puur stoofpotje met kip, wortel, prei en selder. Een lekker gerecht om trots op te zijn, want het is toch wel één van onze Belgische toppers

    INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

    • 1 grote maiskip, in stukken
    • 6 aardappelen, geschild en in stukken, vastkokend (Nicola)
    • 3 wortelen, in julienne
    • 4 jonge wortels
    • 3 stengels selder, in julienne
    • 1 prei, in julienne
    • 3 eidooiers
    • 1½ l groentebouillon
    • 400 ml room ( voorkeur Kookroom , culinaire room
    • 2 el boter
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • peper en zeezout
    • Laurierblad
    • 150 gram Verse Jonge spinazie blaadjes
    • Afwerking : opties naar keuze: 
      waterkers - mosterdsla - crazy Pea - eetbare bloemetjes - Rouge Crapaudine", Bull's Blood, ...

    BEREIDING:

    Stap 1: Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de kip in stukken toe + de geschilde en in stukken gesneden wortelen en kook ze 45 minuten gaar in de bouillon op een matig vuur. Voeg laurierblad en peper en snuifje zeezout toe

    Stap 2: Schil de jonge wortels en snij schuin aan in 2 stukken

    Stap 3: Schep de kip uit de bouillon en laat even afkoelen. Ontvel de stukken de kip en verdeel ze door ze te plukken van het karkas.
    TIP (!) vergeet hierbij zeker de Beide Sot-l'y-laisse niet (ook hoenderhaas genoemd - supermals en overheerlijk !!), een onbekend stukje vlees van de kip langs weerszijden van het karkas, waar de kippebouten beginnen. 

    Stap 4: Smelt de boter in een grote stoofpot. Voeg de geschilde jonge wortel toe Voeg de groenten in julienne en de aardappelen toe en stoof ze aan op een middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de stukken kip toe. + gewassen spinazieblaadjes

    Stap 5: Zeef de groentebouillon en schenk mee in de stoofpot. Schenk er 2/3 van de room bij en roer goed om. Laat 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid bij met peper en zout.

    Stap 6: Meng de eidooiers met de rest van de room en klop los.

    Stap 7: Haal de stoofpot van het vuur en roer het eidooiermengsel onder de waterzooi. ( niet meer laten doorkoken!! )

    Stap 8: Verdeel de waterzooi met kip over de  voorverwarmde borden. Werk af met de garnituren die naar keuze kunnen worden geselecteerd, 

    SMAKELIJK EN VEEL KOOKPLEZIER!

    Met dank aan:
     

    STEVEN & MELISSA VAN COSY KITCHEN

    Liersesteenweg 91
    2640 Mortsel 
    + 32 (0) 3 336 00 85

    WIST JE DAT...

    • Cosy Kitchen ons wonen-magazine op een héél originele manier in de kijker heeft gezet in hun 3D rondleiding!!! ??
    • Jullie tijdens de coronacrisis heerlijke gerechtjes kunnen afhalen of zelf kunnen laten leveren?! Bekijk hier het menu van Cosy Kitchen @ home.
    Terug naar overzicht

    Meer recente blogposts

    Habicook

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.


    Habicook

    Zalm met tomaat en olijven

    Dit lekker en snel te bereiden gerecht is één van de favorieten van onze collega en habicook voor de gelegenheid, Ben. 


    Habicook

    habicook: quinoa met varkenshaas

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: asperges met ham mousseline

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Terug naar overzicht