• Home
  • Huis verkopen
  • Kopen
  • Verhuren
  • Huren
  • Over ons
  • Kantoren
  • Openingsuren
  • Contacteer ons
  • Blog
  • Nieuwbouw
  • Diensten
  • Gratis schatting
  • Zoekopdracht
  • FAQ
  • Disclaimer
  • Privacy statement
  • Cookie policy
  • Cookie settings


Habicom is aangesloten bij de beroepsorganisatie 'Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel', en als erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onderworpen aan de BIV-plichtenleer. Habicom treedt op middels in België erkende vastgoedmakelaars BIV onder de nummers: 502 957 – 503 035 – Ondernemingsnummer: 0836.586.396 - BA en borgstelling via NV AXA Belgium - polisnr. 730.390.160 - Derdenrekening habicom – BE96 0688 9938 1805

© Omnicasa Software Solutions

Een betere ervaring via cookies

Om u de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stelt u ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. U kan uw keuze altijd wijzigen onderaan de pagina via de optie 'cookies' of 'cookie instellingen'.

Instellingen aanpassen

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin

    nlen
    Logo
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact
    Logo
    • Home
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin
    • nlen

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.

    INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

    • Verse kabeljauwhaasjes, 1 per persoon (*)
    • 1 kg kriel aardappeltjes
    • 2 courgetten
    • 10 trostomaten
    • 1 rode paprika 
    • 1 gele paprika
    • 2 sjalotten
    • Halve fles droge witte wijn
    • Olijfolie
    • 4 teentjes look
    • Bosje basilicum
    • Bosje basilicum
    • Enkele tijm takjes
    • Enkele rozemarijn takjes
    • Bladje laurier
    • Fleur de sel

     

     

     

     

     

    (*) TIP: viswinkel Steloy in Mortsel is een absolute aanrader !!!

    BEREIDING:

    Stap 1: Was de aardappelen met de schil eraan. Grote exemplaren snijden we in 2 of 4 zodat alle stukken ongeveer even groot zijn. We koken de aardappelen in de schil in gezouten water gedurende een kwartiertje.

    Stap 2: Groenten & kruiden...

    • Pel en snipper de sjalotten fijn
    • Zowel de courgette (met schil) als de trostomaatjes en de parika’s wassen we en snijden we in blokjes van 1 à 2 cm.  Opgelet vergeet de zaden en zaadlijsten niet te verwijderen bij de parika’s.
    • Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze met een mes.
    • Gebruik een handvol basilicum om het gerecht een heerlijke smaak te geven. Spoel de basilicum en laat even uitlekken op papier, alvorens de blaafjes fijn te hakken. 

    Stap 3: Neem een grote ovenschotel en verdeel de voorgekookte aardappelen, de groentjes alsook de look, basilicum, tijm, rozemarijn en laurier. 

    Stap 4: Dresseer de kabeljauwhaasjes tussen de groentenmengeling zodat ze de zuiderse smaken van de groentjes en kruiden volop kunnen opnemen tijdens het garen in de oven.

    Stap 5: Besprenkel het geheel rijkelijk met olijfolie. Zorg er zeker voor dat de kabeljauwfilets volledig bedekt. Overgiet de schotel vervolgens met een halve fles droge witte wijn en overstrooi rijkelijk met Fleur de sel en enkele fikse draaien van de pepermolen.

    Stap 6: Verwarm de oven voor op 200°C en zet de schotel 30 minuten in de oven. Check na 30 minuten de gaarheid van de kabeljauw door met een vork erin te prikken.

    Stap 7: Schep uit op het bord en dresseer de groentjes rond de kabeljauw. Gebruik enkele verse basilicumblaadjes voor de afwerking. 

    SMAKELIJK EN VEEL KOOKPLEZIER!

    Met dank aan:

    Naranjo Decamps - uw habicook ??

    Terug naar overzicht

    Meer recente blogposts

    Habicook

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.


    Habicook

    Zalm met tomaat en olijven

    Dit lekker en snel te bereiden gerecht is één van de favorieten van onze collega en habicook voor de gelegenheid, Ben. 


    Habicook

    habicook: quinoa met varkenshaas

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: asperges met ham mousseline

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Terug naar overzicht