• Home
  • Huis verkopen
  • Kopen
  • Verhuren
  • Huren
  • Over ons
  • Kantoren
  • Openingsuren
  • Contacteer ons
  • Blog
  • Nieuwbouw
  • Diensten
  • Gratis schatting
  • Zoekopdracht
  • FAQ
  • Disclaimer
  • Privacy statement
  • Cookie policy
  • Cookie settings


Habicom is aangesloten bij de beroepsorganisatie 'Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel', en als erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onderworpen aan de BIV-plichtenleer. Habicom treedt op middels in België erkende vastgoedmakelaars BIV onder de nummers: 502 957 – 503 035 – Ondernemingsnummer: 0836.586.396 - BA en borgstelling via NV AXA Belgium - polisnr. 730.390.160 - Derdenrekening habicom – BE96 0688 9938 1805

© Omnicasa Software Solutions

Een betere ervaring via cookies

Om u de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stelt u ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. U kan uw keuze altijd wijzigen onderaan de pagina via de optie 'cookies' of 'cookie instellingen'.

Instellingen aanpassen

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin

    nlen
    Logo
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact
    Logo
    • Home
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin
    • nlen

    habicook: quinoa met varkenshaas

    habicook: quinoa met varkenshaas

    QUINOA MET VARKENSHAAS, CRÈME VAN ZURE ROOM & ‘JOUR DE FÊTE’ 

    INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN:

    • 250g quinoa
    • 1blokje kippen bouillon 
    • 5g komijn
    • 2,5g ras el hanout
    • 20g olijfolie eerste persing
    • 60g bieslook
    • 30g bladpeterselie
    • 50g pijpajuin
    • 15g look
    • 100g geroosterde cashewnoten (ongezouten)
    • 100g Jour de Fête
    • 200g zure room
    • 100g Parmezaanse kaas
    • 20g limoensap
    • zwarte peper en zout
    • 50g boter
    • varkens haas +- 150g per persoon = 600g
    • 150g ontbijtspek 2mm dun gesneden
    • 1g muskaat noot
    • 250g snoeptomaat
    • 1st rode ui
    • enkele blaadjes sla voor afwerking 

     

     

    BEREIDING: 

    stap 1: quinoa
    kook de quinoa in 2L kokend water met 2g zout,1g peper,1 blokje kippen bouillon, 2g komijn en 1g ras el hanout voor gemiddeld 12 a 14 minuten (zie verpakking quinoa, kan verschillen per merk), giet af en laat uitlekken

    Stap 2: Jour de Fête bier crème
    snij de 15g look, 40g bieslook, 30g pijpajuin, 25g bladpeterselie en de 100g Parmezaan kaas in kleine stukken en doe deze in een maatbeker samen met de cashewnoten, Jour de Fête en limoensap mix deze tot een homogene massa (zoals pesto) meng hierna voorzichtig de zure room eronder en kruid af met peper en eventueel nog zout naar smaak

    Stap 3: varkenshaas
    kleur de varkenshaas aan alle kanten mooi bruin in een hete pan met boter en kruid de varkenshaas met peper en muskaatnoot rol dan de varkenshaas in het ontbijtspek en gaar de varkenshaas voor 12 a 14 minuten in de oven op 180C°

    Stap 4: afwerking quinoa
    meng de uitgelekte quinoa met 3g komijn, 1,5g ras el hanout, 20g olijfolie, peper en zout naar smaak. Snij 10g bieslook, 5g bladpeterselie en 20g pijpajuin fijn en meng onder de quinoa. Snij ook de rode ui fijn en snij de snoeptomaatjes in 4 meng ook deze onder de quinoa     

    Stap 5: Snij de varkenshaas in plakjes van +- 2cm. Doe de quinoa in een ring op een bord duw goed aan trek een streep op het bord naast de quinoa met de Jour de Fête crème dresseer de varkenshaas op het bord en werk het bord af met 10g fijn gesneden bieslook en mooie blaadjes sla.

    smakelijk en veel kookplezier!

    Met dank aan:
     


    Theatercafé Mortsel

    Heilig-Kruisstraat 16/B
    2640 Mortsel
    T 03 440 60 67

    Terug naar overzicht

    Meer recente blogposts

    Habicook

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.


    Habicook

    Zalm met tomaat en olijven

    Dit lekker en snel te bereiden gerecht is één van de favorieten van onze collega en habicook voor de gelegenheid, Ben. 


    Habicook

    habicook: quinoa met varkenshaas

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: asperges met ham mousseline

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Terug naar overzicht