• Home
  • Huis verkopen
  • Kopen
  • Verhuren
  • Huren
  • Over ons
  • Kantoren
  • Openingsuren
  • Contacteer ons
  • Blog
  • Nieuwbouw
  • Diensten
  • Gratis schatting
  • Zoekopdracht
  • FAQ
  • Disclaimer
  • Privacy statement
  • Cookie policy
  • Cookie settings


Habicom is aangesloten bij de beroepsorganisatie 'Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars - Luxemburgstraat 16B - 1000 Brussel', en als erkend vastgoedmakelaar-bemiddelaar onderworpen aan de BIV-plichtenleer. Habicom treedt op middels in België erkende vastgoedmakelaars BIV onder de nummers: 502 957 – 503 035 – Ondernemingsnummer: 0836.586.396 - BA en borgstelling via NV AXA Belgium - polisnr. 730.390.160 - Derdenrekening habicom – BE96 0688 9938 1805

© Omnicasa Software Solutions

Een betere ervaring via cookies

Om u de best mogelijke ervaring te bieden, gebruiken zowel wij als derde partijen technologieën zoals cookies om toegang te krijgen tot apparaatinformatie en/of deze op te slaan. Door in te stemmen met deze technologieën, stelt u ons en derde partijen in de mogelijkheid persoonlijke gegevens zoals browsegedrag of unieke ID's op deze website te verwerken. U kan uw keuze altijd wijzigen onderaan de pagina via de optie 'cookies' of 'cookie instellingen'.

Instellingen aanpassen

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin

    nlen
    Logo
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact
    Logo
    • Home
    • Kopen
    • Huren
    • Nieuwbouw
    • Verkopen
    • Verhuren
    • Contact

    • over ons
    • WONEN-magazine
    • diensten
    • zoekopdracht
    • blog
    • faq
    • jobs
    • klantenlogin
    • nlen

    Kabeljauw uit de oven met puree, groene salsa en gekonfijte kerstomaatjes

    Kabeljauw uit de oven met puree, groene salsa en gekonfijte kerstomaatjes

    Weet je het nog? In 2011 deed Naranjo mee aan het tv-programma 'Komen Eten'. Hij maakte dit heerlijk gerecht dat bijzonder goed in de smaak viel! Speciaal voor de 19e editie van ons WONEN magazine, dook hij samen met zijn kinderen de keuken in, maakten ze opnieuw deze 'klassieker' en deelt hij het recept met jou:

    Ingrediënten
    (Voor 4 personen)

    4 stevige stukken kabeljauwfilet op vel (200g/stuk)
    Kleine kilo kerstomaatjes
    100g kristalsuiker

    Groene salsa:
    Vers basilicumplantje
    Vers pakje bladpeterselie
    Potje kappertjes
    Potje augurken
    Goeie mosterd
    Olijfolie (of druivenpitolie)
    Witte wijnazijn
    Honing

    Puree:
    1kg zachtkokende aardappelen
    Rucola sla
    rolletje geitenkaas
    1 eidooier
    muskaatnoot
    zout
    peper

    Bereiding
    We starten met het maken van onze smeuïge puree. Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water tot op het moment dat ze vlotjes van je vork vallen. De aardappelen worden afgegoten en gebloemd op het vuur (op een zacht vuurtje kort het resterende water uit de aardappelen laten bloemen).

    De aardappelen kunnen gepureerd of geprakt (als je houdt van stukjes in je puree) worden. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout en roer de geitenkaas erdoor in kleine blokjes. Doordat de aardappelen nog warm zijn zal deze kaas opgenomen worden in de puree. Roer de rucola er pas op het laatste door zodat deze niet te plat wordt.

    De groene salsa gaan we maken door een handvol verse basilicum- en peterselieblaadjes met wat kappertjes, augurken, een lepel mosterd, olijfolie, witte wijnazijn en een lepel honing te mixen. Het resultaat moet een felgroene en frisse saus zijn.

    Bereid de kabeljauw à la minute zodat hij lekker sappig blijft. Bak de kabeljauw kort aan in een warme braadpan met olijfolie (eerst de velkant) langs beide zijden. Kruid met peper en zout. Als hij aangebakken is, mag hij verder garen in een schotel in een voorverwarmde oven (bedekt met aluminiumfolie) gedurende 20 minuutjes op 180 graden.

    Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden. Stoof aan in olijfolie en kruid met een beetje peper en zout. Voeg de suiker toe en laat de tomaatjes verder stoven (konfijten).

    Presentatie

    Op de voorverwarmde borden dresseren we een lepel van de felgroene salsa. We vullen een goeie halve ring met de puree van geitenkaas en rucola. Hierop dresseren we de kabeljauw die we afwerken met een blaadje basilicum. Langs het torentje van puree en kabeljauw scheppen we enkele lepeltjes van de gekonfijte kerstomaatjes.

    Eet smakelijk!

    Terug naar overzicht

    Meer recente blogposts

    Habicook

    habicook: heerlijke Cosy Kitchen waterzooi

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: kabeljauw in de oven op z’n Provencaals

    Dit ovenheerlijk gerechtje is een echte aanrader om klaar te maken als er familie of vrienden komen eten. Zowat alles kan je op voorhand klaarmaken, nadien in de oven om vervolgens met een lekker glaasje wijn te genieten van dit zuiderse gerechtje.


    Habicook

    Zalm met tomaat en olijven

    Dit lekker en snel te bereiden gerecht is één van de favorieten van onze collega en habicook voor de gelegenheid, Ben. 


    Habicook

    habicook: quinoa met varkenshaas

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Habicook

    habicook: asperges met ham mousseline

    Van Vlaamse klassiekers tot Oosters geïnspireerde bereidingen en van Zuiderse ovenschotels tot heerlijke desserten, ... Al sinds het prille begin maakt de "habicook" steevast deel uit van het Wonen Magazine. In deze rubriek toveren onze habicom collega's afwisselend met lokale horecazaken elke keer opnieuw verrukkelijke recepten uit hun mouw!


    Terug naar overzicht